Khamis, 16 Disember 2010

* soklan moshan2 *

1. Apa benda paling penting dalam hidup korang?

~henpon....laptop....

2. Benda terakhir korang beli guna duit korang sendiri?

~henbeg bling2.....wakkkakakka

3. Dimana tempat korang nak melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?
 
~pulau perhentian.....tema??? ta tao lg.....meriah..but sderhana...

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?

 ~ yeah!!!!! mesti.........

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?

~selama dy myintai kita la.......

6. Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?

~ dalam hati (susah jupe)

7.novel/buku/majalah terakhir korang beli?

~ remaja.....

8. Apakah nama penuh korang?

~ nazatul shamira

9. Antara mak dengan ayah korang, yang mana korang lagi mesra?

~ Mak ! 

10.Namakan orang yang betul-betul kamu nak jumpa dalam hidup?
 
~ mohd khaiyazi...
11. Adakah korang basuh baju sendiri?

~ of coz la.....

12. Dimana tempat yang betul-betul korang nak pergi?

~ alamak, banyak dalam list ni..tapi suka tempat yang cantik =)

13. Pilih salah satu, peluk atau cium?

~ peluk !bbyred n kibby2

14. 5 benda korang sayang sangat dalam hidup korang?

1) hendpon
2) cincin ( tp dh ilang...soe syg!!!)
3)laptop....
4) teddy bear..bbyred...
5) kibby2 cat

15 . 5 lagu korang suka dan selalu dengar?
 
wlopon lgu nie dh lapuk tp aq ske
1) sofea jane~black
2)bila cinta ~ gio
3)notin on u ~ b.o.b
4)love way u lie ~ rhnna
5) love story ~ tylor swift
 
16. Bila tarikh lahir korang dan korang sambut besday kat mana tahun lepas?

~ 19 september 1990....sambut kt kolej... makan tepung hahahahha
 

~ tEmAn bloGgIe~

npe korg add++ teman???

hurmm. klo aq....
aq add++ sbb aq suke......sbb...aq na kongsi story....
btw....maybe story2 korg tuh menarik aty aq ntuk follow kowt......

that's rite!!!!!
blog korg tuh shantek....

tp ape2 pon..
teman special bg aku......
teman leyh bg nasihat...pndagn.....
slaen dr tuh.....
aq leyh story prob2 haku.....
hehehehhe

p/s : aku syg sume teman2 aku..... aku akn hargai korg yg follow aq
thnkx 4 support!!!!!!

korg follow aq... aq gernty follow korg balek!!!!

Rabu, 15 Disember 2010

Tips Tambah Follower/Reader

de ape ngn follower?? npe yerk korg na plu++ follower korg??? tuk hape n burb pe????


firstly.....u all kne engt keyh.... Bilangan follower dlm ssbuah blog tu,, tak melambangkan  blog itu Gah or famous. Kehebatan sesebuah blogtue..terletak pde banyak perkara. Popularity tu terlalu subjektif. so....korg kne la pndai design...
 
But,kali ni aku bukan nak bebel pasal hal tue, tapi aku nak kongsi cara untuk plus+++ bilangan follower korg....


1. Update blog
korg jangan terlalu ‘berahi’ tuk pluss++ follower sampai korg lupa asas yang paling utama. Pada aku, dgn cara korg update blog, korg dah panggil reader2 lain untuk dtg. Tak kanlah dalam 10 yang datang baca tu, tak da satu pun yang follow. MUSTAHIL. Melainkan korg  update mcmnie..
“Hari ni, tempat aku sgt panas ok. Habis basah ketiak aku. Oklah, aku nk pergi Library, nak cari Air-cond…”
Memang kna caci jer lah. Sumpah aku tak masuk dah blog yang mcm ni!! Apa korg ingat ni Twitter?!!! tagged?????


2. Blogwalking
Mana2 bloggers, kalau korg ask doang msty doang ckp yg blog walking (BW) ni adalah sgt penting! Kalau tak, tak kan wujud ‘Blog Larian’, software ‘AutoBlogWalking’ dan lain2. So, rajin2kan diri untuk berBW! Ada banyak cara untuk utk korg BW smbil tambah bilangan follower ni. so amalkn 3 pkara nie k.....
a) Tinggalkan jejak di shoutbox – supaya senang mereka jejak kamu semula
b) Berikan comment berkaitan entry yang kamu baca- supaya kamu mendapat perhatian mereka.
c) Follow blog mereka – supaya mereka rela hati follow kamu dan bukan secara paksa rela.
Selain korg dapat follower, kamu juga dapat pengunjung tetap.

3. Suasana blog kamu.
Kekemasan blog korg tu sgt penting. Pastikan segalanya mudah dibaca n mudah difahami. Jangan semakkan blog dengan pelbagai widget selagi ada. Ambil mana yg korg rasa perlu. Pastikan blog kamu tak berat. Sebab, blog yg berat akan menyumbang kpd penurunan pengunjung/visitor. Kalau visitor kita kurang, probability untuk dapat follower adalah teramat tipis! Jika korg  sediakan ruangan iklan, pastikan iklan korg berada dlm keadaan yang tersusun dan kemas.


Aku rasa cukup 3 perkara ni korg amalkan, insyaallah akan ramai yang suka korg dan follow korg dengan rela hati. Kita jangan bandingkan diri kita dgn bloggers yang sememang seorang public figure ataupun pernah menjadi public figure. That’s totally a different story.


Pada korg yang kini miliki follower beriban2, jangan pula lupa diri. korg bukan siapa2 kalau bukan kerana follower2 korg juga. so.. tak salah kita hargai usaha mereka. Bukankah saling support each other jauh lebih baik dari berlagak sombong!
Renung-renungkan.

p/s: aku just bg pndgn.....aku pn msih blajar lgik........ follower pon ta byak lg.....so... aku akn ikut sume tip nie.....

(^_^) 100 Truths About Me (^_^)

MYSELF 

1. Real name :nazatul shamirabinti amirudin
2. Nickname(s) : miera and shamiera
3. Zodiac sign :virgo.....
4. Male or female : Obviously, FEMALE -_-
5. Elementary School : SK Keb. Dato Wan Kemara
6. High School : SMK Changlun Kedah
7. College : University Teknologi Mara Perlis
8. Hair color : 100% black (^_^)
9. Tall or short : maintain......50/50 yeaaahh!!!!
11. Sweats or Jeans : Jeans .
12. Phone or Camera: of coz la phne!!!!!!!!!
13. Health freak : Na naaa.
14. Orange or Apple : apple......(sweet like me!!)
15. Do you have a crush on someone? : Yeap! Hehe.
16. Eat or Drink : Both.
17. Piercings : Nope .
18. Pepsi or Coke : Both .

HAVE YOU EVER?
19. Been in an airplane : not yet
20. Been in a relationship : Yeap! with mohd khaiyazi!!!

21. Been in a car accident : no...n ta mao lorh...
22. Been in a fist fight : No.



FIRSTS & LASTS
23. First household chores : Banyak!
24. First best friend : Tak ingat. Ngeee~~~~~
25. First award : Award??? wakakakak time sklah rendh je kot.......
26. First crush : Secret .
27. First word :aku chenta yazi
28. First section : ????
29. Last person you talked to in person : Tak ingat
30. Last person you texted : No last, Im texting.
31. Last person you watched a movie with : With my fren mybe......
32. Last food you ate : cadbury with my little sis.
33. Last movie you watched : manyak meyh
34. Last song you listen to : notin on you
35. Last thing you bought : ta ingt da.~~~~mybe t-shirt n jeans
36. Last  you hugged :my teddy bear......bbyred



FAVE
37. Food : Mom's cook~~nsik ayam~~n.tomato...
38. Drinks : tea please...
39. Bottoms : Huh?
40. Flower : Rose...
41. Animal : my cat lorh ~~kibby kibby~~
42. Colors : black n white.
43. Movies : scary movie...but smtime romantic mov....
44. Subjects : dunno......



(Put an X in the brackets if yes)
45. [x] fallen in love with someone.
46. [ ] celebrated Halloween.
47. [ ] had your heart broken.
48. [x] went over the minutes/texts on your cell phone.
49. [ ] had someone question my sexual orientation.
51. [ ] got pregnant.
52. [ ] had an abortion.
53. [x] did something I regret.
54. [x] broke a promise.
55. [x] hid a secret.
56. [x] pretended to be happy.
57. [x] met someone who changed your life.
58. [ ] pretended to be sick.
59. [ ] left the country.
60. [x] tried something you normally wouldn't try and liked it.
61. [x] cried over the silliest thing.
62. [ ] ran a mile.
63. [ ] went to the beach with your best friend.
64. [x] got into an argument with your friends.
65. [ ]hated someone.
66. [ ] stayed single for a whole year.


CURRENTLY
67. Eating : No.
68. Drinking : No
69. Listening to : bunyi2 msg~~keyboard~~and rain...
70. Sitting/Laying : laying
71. Plans for today : online jer........
72. Waiting: next year....



YOUR FUTURE
73. Want kids? : Yeap!
74. Want to get married? : Of course!but just with mohd khaiyazi okeyh!!
75. Career : House-wife



WHICH IS MORE ATTRACTIVE (CHOOSE ONE)?
76. Lips or eyes : BOTH!
77. Shorter or taller : Shorterrr.
78. Romantic or spontaneous? : Am I a romantic person?
79. Nice stomach or nice arms? : Both.
81. Hook-up or relationship? : Relationship.
82. Looks or personality? : Bothboth.



HAVE YOU EVER
83. Lost glasses/contacts : lost contacts
84. Snuck out of a house : yeahhhh!!! Hehehe.
85. Held a gun/knife for self defense : Never
86. Killed somebody : No way!
87. Broken someone's heart : Yeap...always~~
88. Been in love : Oh yeah.
89. Cried when someone died : Yeah of course.


DO YOU BELIEVE IN
90. Yourself : Yeah
91. Miracles : Yeah, InsyaAllah.
92. Love at first sight : Hehe. No..coz..yazi bkn cnta ptama.....he3
93. Heaven : Yeap!
94. Santa Claus : Hell no
95. Superstition : Hmmmmm.
96. Kiss on the first date : no!!!!!



TRUTHFULLY
97. Is there one person you want to be with right now? : Yup.
98. Do you know who your real friends are? : Yeap.
99. Do you believe in God? : ALLAH <3
100. Post as 100 truths? : Yeah of course.

Isnin, 13 Disember 2010

* expclly 4 my lobely cezen ( ungguviolet) muahhhh!!! *

wahhh....
just nk ckp feel aq time nie...

hepy*
proud*
gler2*

aq dh bljar smthing yg bwu.....
per2 pown aq nk wish thnkx much2 at cezen aq tuh
(ungguviolet)
burb dy dh help aq much2 dah...
he3..

tlg hape???
wa....ader la....
ne leyh share ngn korg...

biarlah rahsia..
hehehhe

just kidding keyh...
cozen ku cyunk!!!
thnkx burb kamo mhu bkongsi 
ilmumu dgn ku...
he3

thnkx taw burb mberi
mklumat bout
syurga bckground!!!!!

Ahad, 12 Disember 2010

* feel tido petang *

aargggggggghhhhhhhhh!!!!!!!
best siot tdo ptg2 nie......
ni la pebret aq time ade change...
hikhikhik....

bela badan besar2
mmg best..
tp....
ramai owg ckp tdo petang nie ta bgus.....
bleyh dpt pnyakit gile

penyakit gile????
btol ke fakta tu yerKKKKKK????
hmmm aq pon ta pasti.....

huhuhuhu xtaw nk merapu dh..
aq chow dlu eh.....
papaiiiiiiiiiiii